Verschijningen – Hilda Spruit

Hilda Spruit werd geboren in 1961 in het Zuid-Hollandse Bleiswijk als dochter van een middenstander. Het vertellen van verhalen zat er bij haar al heel vroeg in. Als kind was Hilda regelmatig in de weer met haar vaders typemachine. Toch duurde het tot 2004 voor de doorbraak als auteur een feit  werd.

Hoewel Hilda ook verhalen voor volwassenen schreef, zijn de eerste uitgaves van haar hand kinderboeken.

Het is dan al gelijk duidelijk dat Hilda een rijk talent heeft voor het schrijven van spannende boeken.

Bij het grote publiek wordt Hilda vooral bekend door de young adultverhaal Geestverwanten in 2015. In 2016 ontvangt zij, vooral tot haar eigen verrassing, voor dit boek de Jonge Jury Debuutprijs.

Geestverwanten is tot op de dag van vandaag immens populair bij een grote groep lezers tussen 15 en 85 jaar. Voor haar fans is het dan ook heel prettig dat er deze maand bij uitgeverij Clavis een vervolg op Geestverwanten verscheen, getiteld Verschijningen. Heel binnenkort volgt een recensie van Verschijningen, maar als opwarmertje nu alvast een korte samenvatting:

Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar ontdekt ze de foto van een vermist meisje. Dan beseft ze dat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Prachtig gebroken

(tekst: Karin Hazendonk)

Voor Crime Compagnie mag Boeken-en-meer het allernieuwste boek van Ad van de Lisdonk lezen en recenseren. Prachtig gebroken is de intrigerende titel.

Zoals op de foto te zien is, is de cover al een kunstwerk op zich en nodigt uit om opgepakt te worden.

Korte inhoud:
Kennedy Lincoln is tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van haar stukgelopen relatie. Op een rommelmarkt duwt een bebloede, verwarde man zonder dat ze het merkt iets in haar tas. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop.

Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen …

Ad van de Lisdonk (1964) debuteerde in 2013 met Het amazoneverbond. Daarna volgden Het amazoneoffensief en Het amazoneconflict.

Alle thrillers van Ad onderscheiden zich door hun filmische stijl. Het zijn actierijke avonturenverhalen rondom actuele thema’s